Mała kawa z duuużą porcją bitej śmietany. Jak ją zrobić? Bardzo prosto…
Fot. Flickr
Przygotowujemy espresso con panna
Typ: espresso 🙂
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 5 minut
Potrzebne składniki i akcesoria:
- porcja świeżo zaparzonego, podwójnego espresso (zobacz, jak przyrządzić espresso)
- bita śmietana
- filiżanka do espresso.
Przygotowanie:
Jeśli nie masz gotowej bitej śmietany, ubij 30% kremówkę ręcznym mikserem – do kawy podajemy schłodzoną. Zaparz espresso (sprawdź sposób przyrządzenia espresso) bezpośrednio w filiżance, następnie nałóż bitą śmietanę. Proste, prawda?
Espresso con panna krok po kroku
Dla tych, którzy nie zrozumieli – krótki przewodnik foto:
A teraz pozwolę jeszcze Ryanowi z Santa Monica pokazać Wam, jak robi się idealne espresso con panna:
Zobacz też: jak zrobić kawówkę.

[…] Sprawdź, jak przygotować espresso con panna. […]
[…] addthis_product = 'wpp-261'; var addthis_config = {"data_track_clickback":true,"ui_language":"pl"}; Espresso con panna, espresso lungo, idealnie wyważone espresso doppio, słodkie i pyszne cafe latte, czy może […]
[…] przygotowania najlepszej kawy: cafe latte, espresso con panna, cappuccino czy też klasycznej, białej kawy potrzebujemy mlecznej pianki o idealnej konsystencji. […]