Kawa to podstawa na Facebooku CKawa to podstawa na Twitterze Kawa to podstawa RSS

Pytania i odpowiedzi Masz pytanie? A może znasz odpowiedź? Podziel się.

Zoega Skanerost – recenzja kawy

 

zoega skanerost

Szwedzka kawa Zoega Skanerost jest popularna w innych krajach, ale na polskim rynku dopiero debiutuje. Jej ziarna to 100% Arabica z Kenii i Brazylii. Intensywny, orzechowo-czekoladowy aromat pomógł Zoega Skanerost podbić serca kawomaniaków na całym świecie.

Nasze pierwsze wrażenie – to ładne, estetyczne opakowanie utrzymane w zielonej tonacji z elementami bieli i złota. Kawa jest pakowana hermetycznie. Według zaleceń producenta, należy ją przechowywać w ciepłym i suchym miejscu i spożyć do 10 dni po otwarciu lub zamrozić, aby zachować aromat.

Zoega Skanerost jest kawą ciemną, ciemniejszą niż np. Lavazza. Jest grubo zmielona. Od razu po otwarciu opakowania wyczuwamy ten charakterystyczny, orzechowo-czekoladowy aromat. Zapach jest bardzo przyjemny. Pobudza, ale w pozytywny sposób, bo zarazem relaksuje. Napełnia optymizmem (przynajmniej mnie, kobietę).

Sam smak przypomina czekoladę i kakaowiec. Stopień kwaskowatości jest niski. Są osoby, które nie lubią kwaśnej kawy, bo kojarzy im się z piciem czegoś nieświeżego. Oczywiście wiemy, że to nie jest błąd w przechowywaniu, tylko naturalny smak, ale niektórzy po prostu tego nie tolerują. W takim razie, powinni dać szansę Zoega Skanerost.

Kawa jest mocna. Dzięki tej mocy połączonej ze zdolnością odprężania i wywoływania uśmiechu nadaje się do wypicia przed ciężkim dniem pracy. Dobrze się sprawdza do wykonania espresso. Ale do latte też pasuje.

Ciekawostka: świetnie smakuje z syropem waniliowym z Lidla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skomentuj

© | kawatopodstawa.pl