Kawa to podstawa na Facebooku CKawa to podstawa na Twitterze Kawa to podstawa RSS

Pytania i odpowiedzi Masz pytanie? A może znasz odpowiedź? Podziel się.

Chi-Cafe – zdrowa kawa

O tym jak kawa wpływa na zdrowie krąży mnóstwo miejskich legend i ludowych przesądów. Czy istnieje zdrowa kawa? Taka, która nie zakwasza organizmu, nie wypłukuje cennego magnezu, a nawet go dostarcza? Tak działa nowa seria kaw Dr. Jacob’s, która zawiera błonnik wspomagający trawienie oraz wyciąg polifenoli z granatu korzystanie wpływający na serce i układ krążenia. Nowe kawy Chi-Cafe spowolniają także procesy starzenia oraz mają lepsze właściwości pobudzające.

zdrowa kawa

W Chinach „hara” (brzuch, centrum) uważana jest za źródło życiowej energii – Chi. Zgodnie z tym mottem komponowane są kawy z serii Chi-Cafe, które poza łagodnym, ale długotrwałym pobudzeniem, sprzyjają witalności, służą koncentracji, a także korzystnie wpływają na serce, układ nerwowy i kostny. Kawy Dr. Jacob’s doskonale smakują, a przy tym są łagodne dla żołądka. W przeciwieństwie do zwykłej kawy – nie zakwaszają organizmu. Nie wypłukują wapnia i magnezu, przeciwnie – są źródłem tych cennych pierwiastków. Jedna filiżanka Chi-Cafe ma tyle minerałów zasadowych, co 100 g warzyw (wg wartości PRAL). Właśnie dlatego pomagają utrzymać naturalny balans kwasowo-zasadowy organizmu.

Naturalny błonnik z włókna akacji

Każda z kaw Chi-Cafe jest bogata w błonnik z włókna akacji. Ten składnik wpływa pozytywnie na jelita, pomaga w trawieniu i przeciwdziała zaparciom. Dodatkowo działa detoksykacyjnie, wspomaga rozmnażanie probiotycznych bakterii jelitowych oraz tworzy w żołądku i jelitach cienką powłokę ochronną zawierającą wartościowe minerały: magnez i wapń. Filiżanka Chi-Cafe zawiera 10% zalecanej dziennej dawki błonnika.

Kawa z dodatkiem guarany i polifenoli z granatu

Chi-Cafe produkowane są na bazie kaw rozpuszczalnych: arabica i robusta. Dodatek wyciągów, z cenionego w Azji, japońskiego grzybka reishi i żeńszenia nadają im szczególnego aromatu oraz sprzyjają witalności. Z kolei ekstrakt z guarany działa pobudzająco i ułatwia koncentrację. Kofeina z guarany wydziela się wolno i działa nawet przez kilka godzin. Polifenole z granatu korzystnie wpływają na serce i układ krążenia oraz hamują procesy starzenia. Ze względu na wyrafinowany smak, kawy Chi-Cafe można używać jako składnika wypieków (zobacz przepis na ciasto kawowe) lub polew kawowych i czekoladowych.
Chi Cafe filiżanka

 

Rodzaje kaw Chi-Cafe

Chi-Cafe balans to kompozycja łagodnych kaw: arabica i robusta, magnezu, błonnika z włókien akacji oraz wyciągów z zielonych ziaren kawy, owoców granatu, guarany i żeń-szenia. Dopełnieniem tej mieszanki są wyszukane przyprawy i kakao. Kawa ta nie zawiera laktozy i glutenu. Chi-Cafe balans jest bogata w magnez, który jest konieczny dla zdrowych kości, nerwów, dobrego samopoczucia, pracy serca, przemiany materii i redukcji zmęczenia. Zawiera także wapń oraz antyutleniacze.

Chi-Cafe classic ma ciekawy smak. Ta kawa budzi do życia, nie  obciąża żołądka, reguluje pracę jelit, nie narusza rezerw magnezu i nie zakwasza organizmu. Sprawi, że uzależnienie od kawy stanie się źródłem zdrowia!

Chi Cafe classic

Chi-Cafe proactive jest nieco silniejsza i ostrzejsza od pozostałych kaw Chi-Cafe. Dzięki temu działa bardziej pobudzająco. Zawdzięcza to szczególnej kompozycji przypraw do kawy oraz bogatemu w przeciwutleniacze ekstraktowi z owocu granatu. Nadają one Chi-Cafe proactive wyrafinowany, lekko orientalny smak. Przyczyniają się także do jej lepszego przyswajania. Jest szczególnie polecana dla osób potrzebujących dodatkowej i dłużej działającej dawki energii.

Wyłącznym przedstawicielem Chi-Cafe w Polsce jest Dr. Jacob‘s Poland: www.drjacobs.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skomentuj

© Qantum | Blog Kulinarny |