Kawa to podstawa na Facebooku CKawa to podstawa na Twitterze Kawa to podstawa RSS

Pytania i odpowiedzi Masz pytanie? A może znasz odpowiedź? Podziel się.

Kawa mrożona klasyczna – przepis Bartka

Dziś przedstawiamy pomysł na kawę mrożoną przysłany przez jednego z czytelników – Bartka. Zobaczcie i spróbujcie, jakie to proste. Polecam.

Przepis na kawę mrożoną wg Bartka

kawa mrożona Nescafe lub Jacobs

Składniki:

– 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (np. Jacobs lub Nescafe, najlepiej typu gold)
– 100 ml mleka 3,2%
– cukier (wg uznania)
– 6 kostek lodu
– wysoka przezroczysta szklanka.

Sposób przygotowania:

Do pojemnika wsypać kawę, cukier (wg uznania) i wlać mleko. Energicznie trzepać trzepaczką przez ok. 20 sekund, aby była jednolita konsystencja i pianka na powierzchni.

Następnie do wysokiej, przezroczystej szklanki włożyć 6 kostek lodu i wlać zrobioną kawę – nie do pełna. Zostawić ok. 2 cm od pełna szklanki. Potem wlać troszeczkę mleka dla dekoracji.

Kosztować zawsze ze słomką. Smacznego!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skomentuj

© | kawatopodstawa.pl